Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny pomysł na śniadanie inspirowane turecką kuchnią. Bardzo proste, szybkie w wykonaniu i smaczne.
Patelnia, łyżka lub widelec, tarka,
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1108
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6318
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 590
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17411
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1108
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6318
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 590
Składniki
Rozgrzać tłuszcz na patelni na małym ogniu. W tym czasie myjemy jajka, które wybijamy następnie do miski. Dodajemy płatki chili, pieprz, sól.
Mieszamy niedbale
Wylewamy na patelnię, a w tym czasie ścieramy set na tarce.
Na ścinające się jajka kładziemy ser
Na ser kładziemy plasterki kiełbasy, po czym składamy jajko na pół szpatułką. Jeśli trzeba, podtrzymujemy przez chwilę szpatułkę, aby jajko pozostało w takiej złożonej pozycji.
Kiedy jajko już samo się trzyma, przykrywamy pokrywką dopóki omlet osiągnie pożądaną dla nas konsystencję. Ja wolę jajka luźniejsze, więc zaraz jak się jajko zetnie, zdejmuję z ognia. Omlet można położyć na kromkę tostu posmarowanego masłem lub tak jak pokazuję na zdjęciu.