Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet sernikowy z patelni, z dodatkiem odżywki białkowej, świetny i na śniadanie i w ramach deseru.
Patelnia, miska, łyżka, widelec, talerz, pokrywka.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12046
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Do miski przełożyć biały ser, dosypać do niego mąkę, erytrytol (ilość można indywidualnie regulować, dać mniej lub więcej), proszek do pieczenia oraz wbić jajka, dolać mleko i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Dodać także odżywkę, nie jest to warunek konieczny, czy składnik niezbędny, ale dzięki odżywce omlet będzie dostarczał więcej białka, odżywka nada też przyjemny waniliowy posmak. Wszystkie składniki umieszczone w misce wymieszać, ja mieszałam ręcznie za pomocą widelca. Patelnię popsikać olejem lub posmarować olejem za pomocą pędzelka. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylać serową masę. Smażyć omlet na bardzo małej temperaturze z obu stron. Jak przelałam omlet z miski na patelnię to smażyłam go najpierw pod przykryciem, pod pokrywką, potem jak omlet się ściął przekręciłam go na drugą stronę posiłkując się talerzem i jeszcze chwilę smażyłam. Usmażony z obu stron omlet przełożyłam na talerz i na jego wierzchu ułożyłam plastry kiwi i cząstki mandarynki tak w ramach dekoracji i smacznego, witaminowego dodatku.