Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ale sycące i smakowite śniadanie. Omlet z szynką, pieczarkami i dużą ilością startego sera żółtego. Polecam
patelnia, nóż, trzepaczka, tarka, deska , pojemnik, widelec,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paseczki lub kostkę ,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka wbić do wyższego naczynia rozbełtać , dodać starty ser oraz sól i pieprz mielony do smaku wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać masło klarowne, włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia , do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pieczarki podsmażać do miękkości pieczarek. Następnie masę jajeczną z serem wlać do zawartości patelni wyrównać delikatnie powierzchnię i smażyć na niewielkim ogniu nie mieszając tylko podważając łopatką brzegi omletu. Omlet przykryć przykrywką i jeszcze chwilę podsmażać do całkowitego rozpuszczenia sera. Gotowy omlet zsunąć na talerz i oprószyć posiekaną cebulką zieloną. Można polać ketchupem. Smacznego
Podsmażanie cebuli i pieczarek.
Jajka rozbełtać i wymieszać z startym serem.
Masą jajeczną zalać zawartość patelni.
Podsmażać na małym ogniu palnika.
Omlet gotowy do podania.