Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , szybki i smaczny omlet to pomysł na pyszne sycące śniadanie. Omlet z dodatkiem sera mozzarellą oraz podsmażonymi z cebulką pieczarkami. Polecam
patelnia, kubek, widelec, talerz,
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w pół piórka, pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki, na patelni rozgrzać większą połowę masła klarownego dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pieczarki i podsmażać mieszając do miękkości doprawiając pieprzem i solą. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka, dodać soli i pieprzu do smaku oraz starty ser mozzarella. Wszystko dokładnie wymieszać. Patelnię dobrze rozgrzać dodać pozostałe masło , gdy masło się rozpuści wlać rozbełtane jajka z serem. Smażyć bez przykrycia do ścięcia jajek , a brzegi się zetną, wtedy delikatnie omlet obrócić na drugą stronę. Chwilę podsmażać, zdjąć na talerz, na jedną połówkę omleta nałożyć przygotowane pieczarki zakryć drugą połową , posypać posiekaną cebulką. Smacznego
Smażenie omletu.
Omlet po obróceniu.
Gotowy omlet do podania.