Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pancakes, dobre jako każdy posiłek dnia. Można spokojnie zjeść je z jogurtem, serkiem, miodem, owocami itp. Smacznego
Miska, Łyżki, Patelnia, Chochla
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2322
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4416
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1374
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2322
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4416
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1374
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Składniki
Rozbij jajka i wymieszaj żółtka z białkami. Dodaj mleko i olej i dokładnie wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Następnie wsyp je do mokrych i wymieszaj na konsystencję dość gęstej śmietany.
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką i nie dawaj na nią tłuszczu. Na gorącą wylewaj ciasto tak, aby powstawały placki o około 10-centymetrowej średnicy. Kiedy na ich wierzchu pojawią się kratery po pęcherzykach powietrza, przewróć na drugą stronę. Minuta smażenia na każdą ze stron powinna wystarczyć.