Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta jajeczna po 10. miesiącu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Jajko umyj w gorącej wodzie, a następnie ugotuj na twardo.
Gdy ostygnie, delikatnie obierz je ze skorupki, opłucz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Do posiekanego jajka dodaj jogurt i widelcem dokładnie wymieszaj oba .
Szczypiorek starannie wypłucz pod bieżącą wodą. Delikatnie go osusz i drobno posiekaj.
Szczyptę szczypiorku dodaj do masy jajecznej, a potem ponownie wymieszaj pastę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko