Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. To danie nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także niezwykle praktyczne, pozwalające w pełni docenić niewykorzystywane składniki, które często zostają po gotowaniu rosołu. Mięso nabiera delikatności dzięki długiemu gotowaniu w aromatycznym wywarze. Jajka wzbogacają pastę o kremową konsystencję i subtelną głębię smaku. Zielone oliwki dodają kremowej konsystencji, a majonez i musztarda podkręcają smak i dodają nuty pikantności. Warzywa są przyjemnie chrupiące i odświeżające. Ta pasta kanapkowa wyróżnia się uniwersalnością – można ją serwować zarówno w formie szybkiej przekąski, jak i eleganckiego dania na rodzinnych przyjęciach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22661
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15005
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44916
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 668
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 741
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22661
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15005
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44916
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 668
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 741
Składniki
Kurczaka z rosołu rozbierz z mięsa i rozdrobnij w dłoniach lub w robocie kuchennym na małe kawałeczki. Przenieś je do miski.
Jajka ugotuj na twardo. Przelej zimną wodą, ostudź i obierz. Drobno posiekaj żółtka i biała.
Zielone oliwki, cebulki i pora drobno posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Dodaj majonez i musztardę. Wymieszaj wszystko do uzyskania konsystencji pasty do smarowania pieczywa. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pastę kanapkową z mięsa z rosołu podawaj na zimno, z dodatkiem świeżego pieczywa, posypaną siekanym koperkiem.