Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 3605

Dodano:

Odsłon: 894

Szybki w przygotowaniu dodatek do kanapek: tuńczyk z jajkiem gotowanym, ogórkiem kiszonym, papryką, porem, suszonymi pomidorami, jogurtem greckim i majonezem.

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • ogórek kiszony 1 szt duży
  • jajka 2 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • pomidory suszone 4 szt
  • papryka czerwona 0,5 szt
  • majonez 1 łyżeczka
  • jogurt grecki do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno siekamy i odsączamy z soków. Paprykę czerwoną i pora myjemy i również drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z oleju i także drobno kroimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt grecki - w takiej ilości by powstała pasta/.

  2. Wszystkie składniki mieszamy i /jeśli jest czas:)/ odstawiamy na 30 min by smaki "się przegryzły".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń