Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu dodatek do kanapek: tuńczyk z jajkiem gotowanym, ogórkiem kiszonym, papryką, porem, suszonymi pomidorami, jogurtem greckim i majonezem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 104
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 104
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno siekamy i odsączamy z soków. Paprykę czerwoną i pora myjemy i również drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z oleju i także drobno kroimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt grecki - w takiej ilości by powstała pasta/.
Wszystkie składniki mieszamy i /jeśli jest czas:)/ odstawiamy na 30 min by smaki "się przegryzły".