Śniadania Przepis na:
Pasta kanapkowa z tuńczyka z dodatkami

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 3605
Dodano: 22.08.2018
Odsłon: 894
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
- ogórek kiszony 1 szt duży
- jajka 2 szt
- por /biała część/ 1 szt
- pomidory suszone 4 szt
- papryka czerwona 0,5 szt
- majonez 1 łyżeczka
- jogurt grecki do smaku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno siekamy i odsączamy z soków. Paprykę czerwoną i pora myjemy i również drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z oleju i także drobno kroimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt grecki - w takiej ilości by powstała pasta/.
-
Wszystkie składniki mieszamy i /jeśli jest czas:)/ odstawiamy na 30 min by smaki "się przegryzły".
Komentarze do przepisu (4)

Docherro 22 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
pyszny dodatek do pieczywa:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 22 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne ;) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz