Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
580 kcal : 59g B ; 48g W ; 17g T 12 szt
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1165
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Smażymy na lekko otłuszczonej lub nieprzywi eralnej suchej patelni z obu stron na rumiany kolor nakładając jedną łyżkę ciasta. Ciasto ma być dość gęste i nie rozpływać się na patelni (w razie potrzeby dodać więcej mąki). UWAGA! Masę na placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, po czym od razu należy zmniejszyć moc palnika na najmniejszą. Dzięki temu placuszki będą rumiane, ale nie przypałą się. Smażymy chwilę na jednej stronie, po czym kiedy można już podważyć placuszki drewnianą szpatułką, przewracamy je na drugą stronę. zjedz oprószone pudrem z erytrytolu lub z dodatkiem owoców, bądź łyżką džemu niskosłodzonego