Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
580 kcal : 59g B ; 48g W ; 17g T 12 szt
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 125
Królowa grilla :)
Odsłon: 1235
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 182
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Smażymy na lekko otłuszczonej lub nieprzywi eralnej suchej patelni z obu stron na rumiany kolor nakładając jedną łyżkę ciasta. Ciasto ma być dość gęste i nie rozpływać się na patelni (w razie potrzeby dodać więcej mąki). UWAGA! Masę na placuszki nakładamy na mocno rozgrzaną patelnię, po czym od razu należy zmniejszyć moc palnika na najmniejszą. Dzięki temu placuszki będą rumiane, ale nie przypałą się. Smażymy chwilę na jednej stronie, po czym kiedy można już podważyć placuszki drewnianą szpatułką, przewracamy je na drugą stronę. zjedz oprószone pudrem z erytrytolu lub z dodatkiem owoców, bądź łyżką džemu niskosłodzonego