Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wykorzystać serek wiejski, gdy nie mamy ochotę wyjeść go po prostu łyżeczką? Najlepiej zrobić placuszki! Proste i szybkie w przygotowaniu, idealny pomysł na pożywne i ciepłe śniadanie. Polecam! :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Oddzielamy biało od żółtka. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Odstawiamy. Żółtko, serek wraz ze śmietanką, cukier (fruktozę), mleko i mąkę mieszamy łyżką do powstania jednolitej masy. Dodajemy białko i delikatnie mieszamy. Smażymy na tłuszczu (u mnie olej kokosowy) na rumiano z dwóch stron. Podajemy z owocami, dżemami, konfiturami lub czekoladą. Smacznego! :)