Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wykorzystać serek wiejski, gdy nie mamy ochotę wyjeść go po prostu łyżeczką? Najlepiej zrobić placuszki! Proste i szybkie w przygotowaniu, idealny pomysł na pożywne i ciepłe śniadanie. Polecam! :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Składniki
Oddzielamy biało od żółtka. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Odstawiamy. Żółtko, serek wraz ze śmietanką, cukier (fruktozę), mleko i mąkę mieszamy łyżką do powstania jednolitej masy. Dodajemy białko i delikatnie mieszamy. Smażymy na tłuszczu (u mnie olej kokosowy) na rumiano z dwóch stron. Podajemy z owocami, dżemami, konfiturami lub czekoladą. Smacznego! :)