Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś przedstawiam pomysł na pyszne śniadanie lub kolację - faszerowane pomidory. Nadzienie można wymyślać różnorodne, ale mnie najbardziej smakuje chyba właśnie to, które przedstawię dziś. Wydrążonej części pomidora nie dodaję do farszu, bo jest za wodnista i farsz byłby zbyt lejący, a ja wolę o takiej bardziej stałej konsystencji. Choć jeśli ktoś bardzo chce, może dodać te twardsze części miąższu ( bez wodnistej części z pestkami ) do nadzienia. Jeśli zostanie nieco farszu, to wyśmienicie smakuje jako pasta do pieczywa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8445
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Jajka gotujemy na twardo Tuńczyka odsączamy z zalewy Ogórki i jajka kroimy w drobną kosteczkę, a tuńczyka rozdrabniamy za pomocą widelca. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy doprawiając odrobiną soli i pieprzem
Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy czubki Za pomocą łyżeczki wydrążamy miękki miąższ i powstałe kieszonki osuszamy za pomocą ręcznika papierowego Pomidory napełniamy farszem. Podajemy z pieczywem