Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś przedstawiam pomysł na pyszne śniadanie lub kolację - faszerowane pomidory. Nadzienie można wymyślać różnorodne, ale mnie najbardziej smakuje chyba właśnie to, które przedstawię dziś. Wydrążonej części pomidora nie dodaję do farszu, bo jest za wodnista i farsz byłby zbyt lejący, a ja wolę o takiej bardziej stałej konsystencji. Choć jeśli ktoś bardzo chce, może dodać te twardsze części miąższu ( bez wodnistej części z pestkami ) do nadzienia. Jeśli zostanie nieco farszu, to wyśmienicie smakuje jako pasta do pieczywa.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 832
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 832
Składniki
Jajka gotujemy na twardo Tuńczyka odsączamy z zalewy Ogórki i jajka kroimy w drobną kosteczkę, a tuńczyka rozdrabniamy za pomocą widelca. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy doprawiając odrobiną soli i pieprzem
Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy czubki Za pomocą łyżeczki wydrążamy miękki miąższ i powstałe kieszonki osuszamy za pomocą ręcznika papierowego Pomidory napełniamy farszem. Podajemy z pieczywem