Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszysty omlet z tuńczykiem

Puszysty omlet z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 2322

Dodano:

Odsłon: 6536

Omlet to jedno z najpopularniejszych dań na śniadanie, które można przygotować na wiele sposobów. Dlatego dzisiaj proponujemy puszysty i sycący omlet z dodatkiem tuńczyka! Więcej na www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 130 gramów tuńczyka w sosie własnym
  • Sól i olej do smażenia
  • Dodatki np. ogórki konserwowe
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puszysty omlet z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. • Do miski dodajemy: jajka, mąkę, mleko i ubijamy za pomocą miksera przez kilka minut
    • Następnie do masy dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz solimy do smaku

  2. • Całość jeszcze raz mieszamy i wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię polaną olejem
    • Omlet smażymy przez około 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru
    • Gotowe porcje przekładamy na papier aby odsączyć nadmiar oleju

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń