Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie dzisiaj sałatka z karmelizowaną cebulką, rzodkiewką i "kwitnącymi " jajkami. Wszystko na roszponce z pysznym zielonkawym sosem.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 51
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 571
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5548
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w ok. pół cm plastry, posypujemy brązowym cukrem, polewamy octem balsamicznym i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Potem ok. 5 minut dusimy na patelni z odrobiną oleju. Sos. Jogurt mieszamy z majonezem, ziołami, młodym jęczmieniem, przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Foremki na babeczki smarujemy olejem, posypujemy lekko zmielonym siemieniem lub młodym jęczmieniem. Do każdej foremki wbijamy jajko. Foremki wstawiamy do saganka w wodą i gotujemy kilkanaście minut, woda powinna sięgać maksymalnie do 3/4 foremek. Do środka można włożyć kawałek czerwonej cebulki. Na talerze rozkładamy po listku sałaty kolorowej, roszponkę, plasterki rzodkiewek, kółeczka z cebulki, ćwiartki czosnku marynowanego i oliwki. Na środek wykładamy ugotowane kwiaty z jajek, całość polewamy sosem.