Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie dzisiaj sałatka z karmelizowaną cebulką, rzodkiewką i "kwitnącymi " jajkami. Wszystko na roszponce z pysznym zielonkawym sosem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w ok. pół cm plastry, posypujemy brązowym cukrem, polewamy octem balsamicznym i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Potem ok. 5 minut dusimy na patelni z odrobiną oleju. Sos. Jogurt mieszamy z majonezem, ziołami, młodym jęczmieniem, przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Foremki na babeczki smarujemy olejem, posypujemy lekko zmielonym siemieniem lub młodym jęczmieniem. Do każdej foremki wbijamy jajko. Foremki wstawiamy do saganka w wodą i gotujemy kilkanaście minut, woda powinna sięgać maksymalnie do 3/4 foremek. Do środka można włożyć kawałek czerwonej cebulki. Na talerze rozkładamy po listku sałaty kolorowej, roszponkę, plasterki rzodkiewek, kółeczka z cebulki, ćwiartki czosnku marynowanego i oliwki. Na środek wykładamy ugotowane kwiaty z jajek, całość polewamy sosem.