Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażone jajka z pieczarkami

Smażone jajka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 223

Cudowne danie na wielkanocne śniadanie. Syte, smaczne i bardzo efektowne.

Składniki

  • Jaja
  • Pieczarki
  • Cebula dymka
  • Pietruszka
  • Majonez
  • Pieprz
  • Sól
  • Bułka tarta
3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo i czekamy aż wystygną.

    Nożem przekrajmy jaja na dwie połówki. Nóż musi być ostry a nasze ruchy zdecydowane.

    Wydrążamy jajka ze skorupki tak aby nie uszkodzić skorupki. Posłuży ona do nadziewania.

    Pieczarki smażymy, następnie łączymy je z pietruszką, majonezem, jajami i cebulką zieloną. Solimy i pieprzymy do smaku.

    Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja, każdą pół skorupkę osobno.
    Na koniec posypujemy z wierzchu bułka tartą i smażymy na maśle klarownym bądź oleju do czasu aż bułka się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń