Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne danie na wielkanocne śniadanie. Syte, smaczne i bardzo efektowne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Składniki
Jaja gotujemy na twardo i czekamy aż wystygną. Nożem przekrajmy jaja na dwie połówki. Nóż musi być ostry a nasze ruchy zdecydowane. Wydrążamy jajka ze skorupki tak aby nie uszkodzić skorupki. Posłuży ona do nadziewania. Pieczarki smażymy, następnie łączymy je z pietruszką, majonezem, jajami i cebulką zieloną. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja, każdą pół skorupkę osobno. Na koniec posypujemy z wierzchu bułka tartą i smażymy na maśle klarownym bądź oleju do czasu aż bułka się zarumieni.