Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne danie na wielkanocne śniadanie. Syte, smaczne i bardzo efektowne.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 98
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 382
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 98
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 382
Składniki
Jaja gotujemy na twardo i czekamy aż wystygną. Nożem przekrajmy jaja na dwie połówki. Nóż musi być ostry a nasze ruchy zdecydowane. Wydrążamy jajka ze skorupki tak aby nie uszkodzić skorupki. Posłuży ona do nadziewania. Pieczarki smażymy, następnie łączymy je z pietruszką, majonezem, jajami i cebulką zieloną. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jaja, każdą pół skorupkę osobno. Na koniec posypujemy z wierzchu bułka tartą i smażymy na maśle klarownym bądź oleju do czasu aż bułka się zarumieni.