Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te twarogowe placki najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem, podane ze świeżymi owocami, kwaśną śmietaną czy konfiturą..... Polecam nie tylko na śniadanie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać cukier, mąkę i jajko, dokładnie wymieszać.
Z masy formować okrągłe placki (można dodatkowo obtoczyć je w mące), kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Masa serowa jest dość luźna, więc przy odwracaniu syrników trzeba uważać.
Podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionymi owocami, konfiturą, kwaśną śmietaną lub miodem.