Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te twarogowe placki najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem, podane ze świeżymi owocami, kwaśną śmietaną czy konfiturą..... Polecam nie tylko na śniadanie.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6329
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 205
Składniki
Twaróg rozgnieść widelcem, dodać cukier, mąkę i jajko, dokładnie wymieszać.
Z masy formować okrągłe placki (można dodatkowo obtoczyć je w mące), kłaść na rozgrzany olej i smażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano. Masa serowa jest dość luźna, więc przy odwracaniu syrników trzeba uważać.
Podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionymi owocami, konfiturą, kwaśną śmietaną lub miodem.