Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiem, że brzmi świętokradczo, ale jak smakuje !!! ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 937
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 937
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni, aż się ładnie wytopi
teraz dodajemy posiekaną cebule i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy kilka minut, aż cebula się zeszkli, dodajemy kumin i obie papryki w proszku, smażymy jeszcze minutę
dolewamy pomidory i smażymy ok 10 minut, aż cały płyn odparuje, solimy do smaku
teraz na patelni formujemy cztery dołki, w które wbijamy po jednym jajku, przykrywamy patelnię i smażymy, aż białko się zetnie, no i gotowe
danie podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem, zieloną cebulką lub kolendrą