Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiem, że brzmi świętokradczo, ale jak smakuje !!! ;-)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni, aż się ładnie wytopi
teraz dodajemy posiekaną cebule i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy kilka minut, aż cebula się zeszkli, dodajemy kumin i obie papryki w proszku, smażymy jeszcze minutę
dolewamy pomidory i smażymy ok 10 minut, aż cały płyn odparuje, solimy do smaku
teraz na patelni formujemy cztery dołki, w które wbijamy po jednym jajku, przykrywamy patelnię i smażymy, aż białko się zetnie, no i gotowe
danie podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem, zieloną cebulką lub kolendrą