Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiem, że brzmi świętokradczo, ale jak smakuje !!! ;-)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11215
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11215
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5207
Składniki
boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni, aż się ładnie wytopi
teraz dodajemy posiekaną cebule i paprykę pokrojoną w kostkę, smażymy kilka minut, aż cebula się zeszkli, dodajemy kumin i obie papryki w proszku, smażymy jeszcze minutę
dolewamy pomidory i smażymy ok 10 minut, aż cały płyn odparuje, solimy do smaku
teraz na patelni formujemy cztery dołki, w które wbijamy po jednym jajku, przykrywamy patelnię i smażymy, aż białko się zetnie, no i gotowe
danie podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem, zieloną cebulką lub kolendrą