Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonnato we Włoszech podaje się do cielęciny ale równie dobrze smakuje z makaronem, pieczonymi warzywami czy po prostu z chlebem. Przyrządza się go z tuńczyka, majonezu, anchois, soku z cytryny i oliwy. U mnie ze szparagami i siekanym jajkiem.....
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 872
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 872
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, z grubsza posiekać.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki, gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Tuńczyka odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć porcje sosu, a na nim szparagi. Posypać posiekanym jajkiem i listkami tymianku.