Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonnato we Włoszech podaje się do cielęciny ale równie dobrze smakuje z makaronem, pieczonymi warzywami czy po prostu z chlebem. Przyrządza się go z tuńczyka, majonezu, anchois, soku z cytryny i oliwy. U mnie ze szparagami i siekanym jajkiem.....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2694
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3063
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2694
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3063
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, z grubsza posiekać.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki, gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Tuńczyka odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć porcje sosu, a na nim szparagi. Posypać posiekanym jajkiem i listkami tymianku.