Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonnato we Włoszech podaje się do cielęciny ale równie dobrze smakuje z makaronem, pieczonymi warzywami czy po prostu z chlebem. Przyrządza się go z tuńczyka, majonezu, anchois, soku z cytryny i oliwy. U mnie ze szparagami i siekanym jajkiem.....
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1366
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1246
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1366
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1246
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, z grubsza posiekać.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki, gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Tuńczyka odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć porcje sosu, a na nim szparagi. Posypać posiekanym jajkiem i listkami tymianku.