Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonnato we Włoszech podaje się do cielęciny ale równie dobrze smakuje z makaronem, pieczonymi warzywami czy po prostu z chlebem. Przyrządza się go z tuńczyka, majonezu, anchois, soku z cytryny i oliwy. U mnie ze szparagami i siekanym jajkiem.....
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 270
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 142
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1542
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 270
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 142
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1542
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, z grubsza posiekać.
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe końcówki, gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
Tuńczyka odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika blendera, zmiksować do gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na talerze rozłożyć porcje sosu, a na nim szparagi. Posypać posiekanym jajkiem i listkami tymianku.