Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pieczony z fasolą i śliwkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Czas: 60 min 1 porcja = 330 kcal
Fasolę namocz we wrzątku, po czym ugotuj.
Schab natrzyj roztartym czosnkiem, oprósz solą, pieprzem i majerankiem, skrop olejem. Odstaw do zamarynowania, a następnie wstaw na ok. 50 minut do piekarnika rozgrza nego do 200°C.
Śliwki pokrój w cząstki, cebulę posiekaj. Zeszklij na oleju razem z fasolą. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Podawaj ze schabem.Źródło: Kurier TV