Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała kiełbasa glazurowana"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 310
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 310
Składniki
Kiełbasę umyć, lekko nakłuć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować. Zmniejszyć płomień i na wolnym ogniu gotować ok. 15 minut. Wyjąć, przestudzić, posmarować olejem.
Przygotowaną kiełbasę włożyć do piekarnika 180°C. Wymieszać wszystkie glazury. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić, posmarować ją glazurą. Piec 10 minut, ponownie wyjąć, przewrócić, posmarować resztą glazury i piec jeszcze 10 minut.
Podawać od razu gorące na półmisku ozdobionym sałatą i ziołami. Dodatkowo serwować chrzan.
ok. 45 minut
Do pieczonej kiełbasy można podać chrzan, musztardę albo żurawinę. Serwować z kromkami razowego chleba.Źródło: Twoje Imperium