Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galantyna z nóżek i włoszczyzny"
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 279
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 182
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 279
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 182
Składniki
Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź.
Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno przypraw. Pokrój marchewkę. Formę keksówkę lub małe miseczki wyłóż folią. Na dnie ułóż mięso, marchewkę, pokrojoną paprykę. Zalej wywarem. Kiedy zastygnie, zdejmij tłuszcz. Podawaj dekorowane natką. Tak samo przyrządza się galaretkę z nóżek cielęcych.
Czas: 5 godzinŹródło: Dobry Tydzień