Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli "Dziadka", parzone w szynkowarze.
nóż, pojemnik, szynkowar, garnek, woreczek foliowy do szynkowaru,
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16917
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 510
Gnocchi w sosie pomidorowym to obiadowa klasyka wprost ze słonecznej Italii....
Odsłon: 16917
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 510
Składniki
Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni.
Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki.
Po tym czasie w garnku z wymierzoną ilością wody doprowadzamy do wrzenia wody. Do garnka z gotującą wodą wstawiamy szynkowar i zmniejszamy temperaturę do 85 stopni Celsjusza i parzymy 4 dodziny pilnując poziom wody w garnku, który powinien być na wysokości dekla dociskowego. Jeże;i szynkowar jest wyposażony w termometr to parzymy do temperatury mięsa w środku do 68 stopni ćelsjusza. Po sparzeniu chłodzimy szynkowar zimną wodą i po schłodzeniu wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego !!!