Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli "Dziadka", parzone w szynkowarze.
nóż, pojemnik, szynkowar, garnek, woreczek foliowy do szynkowaru,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11644
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni.
Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki.
Po tym czasie w garnku z wymierzoną ilością wody doprowadzamy do wrzenia wody. Do garnka z gotującą wodą wstawiamy szynkowar i zmniejszamy temperaturę do 85 stopni Celsjusza i parzymy 4 dodziny pilnując poziom wody w garnku, który powinien być na wysokości dekla dociskowego. Jeże;i szynkowar jest wyposażony w termometr to parzymy do temperatury mięsa w środku do 68 stopni ćelsjusza. Po sparzeniu chłodzimy szynkowar zimną wodą i po schłodzeniu wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego !!!