Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chude mięso z wieprzowej golonki, peklowana na mokro 5 dni według tabeli "Dziadka", parzone w szynkowarze.
nóż, pojemnik, szynkowar, garnek, woreczek foliowy do szynkowaru,
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 33
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3390
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 33
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3390
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 92
Składniki
Umyte mięso peklujemy według tabeli Dziadka 5 dni.
Umieszczamy w szynkowarze i na 24 godziny wstawiamy do lodówki.
Po tym czasie w garnku z wymierzoną ilością wody doprowadzamy do wrzenia wody. Do garnka z gotującą wodą wstawiamy szynkowar i zmniejszamy temperaturę do 85 stopni Celsjusza i parzymy 4 dodziny pilnując poziom wody w garnku, który powinien być na wysokości dekla dociskowego. Jeże;i szynkowar jest wyposażony w termometr to parzymy do temperatury mięsa w środku do 68 stopni ćelsjusza. Po sparzeniu chłodzimy szynkowar zimną wodą i po schłodzeniu wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Smacznego !!!