Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, doskonała na zimno do kanapek zamiast wędlin ze sklepu.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Szynkę umyć, nakłuwać nożem - w dziurki wsadzić obrany czosnek. Natrzeć solą i pieprzem zmielonym, odstawić na kilka godzin.
Do garnka ze wrzątkiem włożyć szynkę +sól , pieprz ziarnka, liście laurowe. Gotować do miękkości ok 1,30 h - nakłuć widelcem - jeśli nie wypływa białko szynka jest ugotowana.