Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, doskonała na zimno do kanapek zamiast wędlin ze sklepu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2596
Składniki
Szynkę umyć, nakłuwać nożem - w dziurki wsadzić obrany czosnek. Natrzeć solą i pieprzem zmielonym, odstawić na kilka godzin.
Do garnka ze wrzątkiem włożyć szynkę +sól , pieprz ziarnka, liście laurowe. Gotować do miękkości ok 1,30 h - nakłuć widelcem - jeśli nie wypływa białko szynka jest ugotowana.