Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i tanie, a jakie smaczne !
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Weź folie aluminiową. Urwij dwa kawałki po 25-30cm. Połóż jeden na drugim. Połóż dwie kaszanki (tak aby w środku zrobić miejsce na kapustę kiszoną), do środka w kolejności: kapusta kiszoną, pokrojony w kostkę boczek, wyciśnięty czosnek, 2 szczypty przyprawy typu "wegeta", (można dodać trochę papryki ostrej), pieprz - najlepiej świeżo mielony Następnie dobrze zawiń nasze pyszności i gotowe do pieczenia.
Połóż zawiniątko na grillu. Piecz około 15-20 min (uwaga: nie kładź kaszanek na największym żarze, bo się spalą i przykleją do folii aluminiowej. Najlepiej sprawdzić zaglądając do środka. Jak kaszanka pękła to jest gotowa. Podawaj w zawiniątkach z sosem tzatziki, keczupem lub musztardą - wg uznania i podniebienia gości. Smacznego !