Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe w miodzie i tymianku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Fasolkę oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Fasolkę włożyć do posolonego wrzątku i gotować ok. 15 minut. Cebule obrać, grubo posiekać. Bulion zagotować z cebulą, wymieszać z musztardą, octem oraz miodem. Dolać 4 łyżki oleju i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Ugotowane warzywa odcedzić, osączyć, zalać przygotowanym sosem. Odstawić na 10 minut. W tym czasie tymianek opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, a resztę drobniutko posiekać i dodać do sałatki.
Kotlety schabowe opłukać, wytrzeć do sucha. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostały olej. Kotlety smażyć po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać je z sałatką ziemniaczaną. Danie udekorować świeżym tymiankiem.
Aby fasolka nie straciła witamin i soli mineralnych, ugotuj ją na parze: w specjalnym parowarze lub na silikonowym sitku nad garnkiem z wrzącą wodą.Źródło: Życie na gorąco