Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety schabowe w pikantnym paprykarzu"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Schab opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem kajeńskim. Cebulę obierz, posiekaj. Chili oraz strąki papryk oczyść z pestek, potnij w paseczki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż chwilę, po czym podlej je bulionem. Ponownie na patelnię włóż kotlety. Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem 10 minut.
Pod koniec paprykarz dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Natkę opłucz, oderwij listki. Kilka odłóż, resztę posiekaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką i udekoruj odłożonymi listkami natki.Źródło: Tina