Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowa szynka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Szynkę opłucz, osusz, skórę na wierzchu ponacinaj w paseczki lub w kratkę. Czosnek obierz z łupinek, pokrój w cienkie plasterki. Szynkę ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop wodą. Dodaj pokrojony czosnek.
Naczynie wstaw do piekarnika. Piecz szynkę około 35 minut w temperaturze 180 st. W tym czasie przygotuj jarzynkę. Do garnka z osoloną wodą wrzuć zamrożone marchewki oraz fasolkę. Krótko obgotuj.
Miód przełóż do miseczki. Dodaj brandy (ewentualnie wódkę lub wytrawną wiśniówkę), utrzyj starannie. Dodaj po sporej szczypcie soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj szynkę. Obłóż gałązkami rozmarynu (lub posyp suszonymi igiełkami). Obok rozłóż warzywa. Piecz razem jeszcze 15 minut. Kuleczki przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Podaj do dania.
porcji, czas ok. 120 min; porcja – 430 kcal, cena 5,50 złŹródło: Świat kobiety