Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewany schab"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 277
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 277
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1212
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Schab oczyść, umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Nożem z cienkim długim os- trzem natnij mięso tak, by powstała kieszeń.
Jabłka umyj, obierz ze skórki, przekrój na połówki lub ćwiartki i usuń gniazda nasienne, a potem pokrój w kostkę. Rodzynki przebierz, opłucz, pozostaw do osuszenia.
Na patelni lub w rondelku rozgrzej dwie łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka, przesmaż i zdejmij z ognia. Dodaj rodzynki oraz bułkę tartą. Wsyp połowę majeranku, wymieszaj. Powstały farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kieszeń w schabie napełnij farszem z jabłek i rodzynek. Mięso natrzyj z zewnątrz solą, pieprzem, pozostałym majerankiem oraz odrobiną mielonej słodkiej papryki. Skrop olejem i odstaw na minimum 60 min do marynowania.
Po tym czasie przesmaż mięso z każdej strony na łyżce oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 60-70 minut w temperaturze 180 st.Źródło: Świat kobiety