Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę
Rozpuścić i nagrzać 1/2 kostki smalcu, wrzucić do tego mięso wieprzowe. Jak się podsmaży dodać drugą połowę smalcu udziec indyka i mięso z kurczaka.
Dodać trochę wody , posolić, dodać pieprz, liście laurowe i ziele angielskie i dusić na niewielkim ogniu.
Jak mięso będzie prawie gotowe dodać wątróbkę.
Jak wszystko się udusi wkroić do mięsa bułkę w plastry i zatopić w powstałym sosie. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
Po wystudzeniu wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać zółtka a z białek ubić pianę. Wszystkie składniki połączyć i ewentualnie doprawić.
Pasztet przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec w temp. 180 st. C przez około 1h 15 min. Grudzień 2009r.