Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12386
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Mięso umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę
Rozpuścić i nagrzać 1/2 kostki smalcu, wrzucić do tego mięso wieprzowe. Jak się podsmaży dodać drugą połowę smalcu udziec indyka i mięso z kurczaka.
Dodać trochę wody , posolić, dodać pieprz, liście laurowe i ziele angielskie i dusić na niewielkim ogniu.
Jak mięso będzie prawie gotowe dodać wątróbkę.
Jak wszystko się udusi wkroić do mięsa bułkę w plastry i zatopić w powstałym sosie. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
Po wystudzeniu wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać zółtka a z białek ubić pianę. Wszystkie składniki połączyć i ewentualnie doprawić.
Pasztet przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec w temp. 180 st. C przez około 1h 15 min. Grudzień 2009r.