Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet w cieście"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 355
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 265
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 355
Składniki
ok. 90 minut
Wątróbkę umyć, namoczyć w mleku na ok. 30 minut, odsączyć. Boczek, kurczaka i wątróbkę pokroić, zemleć z chlebem (bez skórki) w maszynce, doprawić roztartym czosnkiem, solą, pieprzem, tymiankiem, wymieszać z 1 jajkiem i brandy.
Kruche ciasto rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą i wysypanej bułką tartą, ponakłuwać widelcem. Polędwiczki podsmażyć na trzech łyżkach oliwy, wystudzić, zawinąć w 6 plastrów boczku. Resztę boczku pokroić, rozłożyć na cieście.
Połowę masy mięsnej rozłożyć na plastrach boczku, przykryć polędwiczkami, pozostałą masą i ciastem (ścinki ciasta rozwałkować znowu i wykorzystać do dekoracji). Wierzch ciasta posmarować jajkiem. Piec 60-70 minut w temp. ok. 190°C.Źródło: Twoje Imperium