Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem pokusiłem się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 701
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 701
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2055
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4042
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4023
Składniki
Cebulę drobno siekamy.
W rondelku roztapiamy smalec ,wrzucamy cebulę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 min. Często mieszamy ,osączamy z tłuszczu.
Na patelni roztapiamy pozostały tłuszcz ,wlewamy również ten z duszenia cebuli i obsmażamy przez 10 min wątróbki oprószone tymiankiem. Wyjmujemy z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe wątróbki razem z duszoną cebulą mielimy dwa razy (najmniejsze oczka).
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do słoiczków ,zakręcamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Podajemy ze świeżym pieczywem.