Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem pokusiłem się na własnoręcznie zrobiony pasztet drobiowy. Przepis kuchni kaszubskiej zapewne posmakuje amatorom pasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Cebulę drobno siekamy.
W rondelku roztapiamy smalec ,wrzucamy cebulę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 min. Często mieszamy ,osączamy z tłuszczu.
Na patelni roztapiamy pozostały tłuszcz ,wlewamy również ten z duszenia cebuli i obsmażamy przez 10 min wątróbki oprószone tymiankiem. Wyjmujemy z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe wątróbki razem z duszoną cebulą mielimy dwa razy (najmniejsze oczka).
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do słoiczków ,zakręcamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Podajemy ze świeżym pieczywem.