Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek drobiowych i pieczarek to pyszna propozycja na dodatek do kanapek.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Cebule obierz i pokrój w paski, podsmaż chwile na rozgrzanym oleju , następnie dodaj obrane i pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem i smaż do odparowania wody,
Wątróbki opłukaj, usuń błonki obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Kajzerki podziel na mniejsze kawałki i zamocz w mleku. Usmażone pieczarki z cebulą, wątróbkę oraz namoczone kajzerki zmiel w maszynce do mięsa dwa razy. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, żółtka oraz ubitą pianę z białek . Dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawami, gdyby masa była rzadka możesz dodać bułkę tartą.
Gotowy farsz przełóż do keksówki za pomocą namoczonej w wodzie łyżki zrób zagłębienia na wierzchu farszu . Piec około 40 minut w temperaturze 180 st. Pasztet najlepiej smakuje z ulubionym pieczywem z dodatkiem ogórka kiszonego . Polecam .