Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin, prosta i smaczna pieczeń nie tylko na święta.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15509
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15509
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na maśle klarowanym.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj jajka, podsmażoną cebulę, dwie łyżki bułki tartej, pietruszkę oraz sól, pieprz i przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Keksówki posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przełóż masę mięsną, wyrównaj i posyp bułką tartą.
Pieczeń piec około godziny w temperaturze 180 st do zrumienienia. Gotową pieczeń można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.