Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z grzybami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2824
Składniki
Schab natnij wzdłuż, by powstał prostokąt. Rozbij przez folię, natrzyj solą z czosnkiem. Boczek, cebulę i rozmrożone grzyby posiekaj. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i na końcu grzyby. Odparuj nadmiar płynu, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, połącz z orzechami i natką.
Farsz rozłóż na mięsie, zostawiając 3 cm z jednej strony. Zwiń i owiąż sznurkiem lub nicią. Natrzyj przyprawami (możesz obsmażyć). Włóż do brytfanny, na wierzchu połóż wiórki masła, nakryj folią alum. i piecz w 180°C. ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety