Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa z papryką i żółtym serem"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Składniki
Bardzo aromatyczne mięso, za sprawą farszu. Mój tata zajada się nim z dodatkiem chrzanu.
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa .
Schab umyj, osusz. Środek natnij, tworząc kieszeń. Wew nątrz i na zewnątrz oprósz majerankiem, ostrą papryką, solą i pieprzem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj mięso. Odstaw na 30 minut.
Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. Ser pokrój w paski. W schabie w kilku miejscach zrób małe nacięcia, włóż kostki papryki. Środek napełnij resztą papryki i serem. Piecz w rękawie do pieczenia 40 minut w temp. 160°C.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie