Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada schabowa z rodzynkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13757
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Obrane jabłka pokrój w kosteczkę razem z kajzerką. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij cebulę. Dodaj jabłka i kajzerkę, rodzynki, szczyptę mielonych goździków oraz skórkę z pomarańczy do smaku. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Mięso opłucz, natnij wzdłuż, nie przecinając do końca. Rozłóż płat mięsa, natrzyj solą i pieprzem. Na środku ułóż farsz, zroluj. Roladę zwiąż nicią, włóż do brytfanki. Wlej sok jabłkowy ze śmietaną. Piecz 30 min w 200 st. Odwróć mięso, piecz 2,5 godziny w temp. 180 st.
16 porcji, czas ok. 20 min; czas ok. 200 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety