Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab faszerowany"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 173
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 173
Składniki
Schab umyj i osusz. Natrzyj 2 ząbkami rozgniecionego czosnku, solą oraz kolorowym pieprzem i wstaw na noc do lodówki. Następnego dnia natnij mięso wzdłuż ostrym nożem, tworząc równą kieszeń.
Białko ubij na sztywną pianę. Połącz ją z groszkiem konserwowym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i gałką muszkatołową. Nałóż przygotowaną masę do otworu w mięsie, po czym wsuń ugotowane na twardo, ostudzone i obrane jajka. Tak nafaszerowany schab mocno ściśnij i zszyj nicią.
Dno brytfanki wysmaruj olejem. Rozłóż posiekaną cebulę, a na niej umieść mięso. Posyp całość kminkiem oraz tymiankiem i polej olejem. Przykryte naczynie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 2 godziny. Gotową roladę pokrój w plastry i podawaj na sałacie.
Czas przygotowania: 60 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 300, stopień trudności: średnieŹródło: Telemax