Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab na kapuście"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
ok. 55 minut
Kapustę obrać ze zniszczonych liści. Przekroić, umyć, osuszyć. Następnie poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W dość wysokim, szerokim garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę.
Do cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę razem smażyć. Wrzucić kapustę, oprószyć solą i dusić często mieszając. Gdy zacznie mięknąć i zmniejszać objętość, dodać pomidory, pieprz oraz suszone zioła. Trzymać na ogniu kilka minut.
Schab oczyścić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje, lekko utłuc. Każdego kotleta smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Posypać solą i pieprzem, można również oprószyć ulubionymi ziołami. Podawać od razu na gorącej kapuście.Źródło: Twoje Imperium