Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zawsze można urozmaicić ciekawym nadzieniem...Tym razem to groszek i mozzarella, czyli duet, który zdecydowanie poprawił smak pieczonego mięsa ;)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3072
Składniki
W garnku stopić masło, dodać groszek. Podgrzewać przez kilka minut. Następnie dodać serek ziołowy i przyprawy. Mieszać do momentu, aż serek zupełnie się rozpuści. Schab umyć, osuszyć i rozkroić w taki sposób, by powstał płat mięsa. Mięso natrzeć oliwą, posypać kucharkiem i bazylia i poukładać plastry mozzarelli. Następnie przełożyć groszek i mięso zwinąć.
Mięso obwiązać nicią i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 100-110 min. Zlać powstały sos i zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką. Mięso podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!