Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony ze śliwkami i daktylami"
Bardzo smaczny schab pieczony w rękawie , to soczyste mięso które idealnie na...
Odsłon: 923
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 233
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 389
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1444
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 233
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 389
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1444
Składniki
Schab umyj, odetnij błony, natnij wzdłuż i wytnij środek mięsa. Resztę mięsa natrzyj solą, pieprzem i odstaw na godzinę. Wycięte mięso zmiel w maszynce, dodaj jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, oraz startą połówkę cebuli. Wymieszaj, posól, popieprz i nafaszeruj tym schab.
Dodaj namoczone wcześniej suszone owoce i zwiąż ciasno nitką. Na patelni podsmaż resztę cebuli i wyłóż na wierzch mięsa. Wyciśnij czosnek, zawiń całość w folię aluminiową i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C. Pod koniec odsłoń mięso, by się zrumieniło.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 20594
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1599