Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony ze śliwkami i daktylami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Schab umyj, odetnij błony, natnij wzdłuż i wytnij środek mięsa. Resztę mięsa natrzyj solą, pieprzem i odstaw na godzinę. Wycięte mięso zmiel w maszynce, dodaj jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, oraz startą połówkę cebuli. Wymieszaj, posól, popieprz i nafaszeruj tym schab.
Dodaj namoczone wcześniej suszone owoce i zwiąż ciasno nitką. Na patelni podsmaż resztę cebuli i wyłóż na wierzch mięsa. Wyciśnij czosnek, zawiń całość w folię aluminiową i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C. Pod koniec odsłoń mięso, by się zrumieniło.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień