Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z "Moj przepis", trochę zmodyfikowany przeze mnie. Może receptura dość zaskakująca, ale schabik naprawdę dobry. (szczególnie smakuje męskim osobnikom ;)))
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4861
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34387
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2069
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4861
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34387
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2069
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Składniki
Schab umyć, osuszyć, włożyć do woreczka, wsypać sól, cukier i pieprz zgnieciony w moździerzu.
Dokładnie obtoczyć mięso w przyprawach, szczelnie związać worek, i włożyć do lodówki na 4 dni, obracać codziennie rano, tak by mięso nawiliżyło się powstałym sokiem.
Po czterech dniach, mięsko suszyć w piekarniku temperatura 50-70 stopni + termoobieg, przez ok 1,5 - 2 godziny. (w oryginalnym przepisie czas suszenia wynosi 40 minut, jednak wydaje mi się trochę krótki).
Świetnie smakuję jako wędlina do chlebka.