Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z jajkami w miodowej glazurze"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 148
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 280
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 46
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 8
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 112
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 148
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 280
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 46
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 8
Składniki
Przepis przysłała Daria Rams z Obłazów Ryterskich
kg schabu bez kości, 3 jajka na twardo, jajko surowe, 5 dag plastrów żółtego sera, po pęczku koperku i natki, 1-2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, łyżeczka miodu.
Schab umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Wytnij kieszeń.
Koperek i natkę posiekaj, wymieszaj z bułką tartą i surowym jajkiem, przypraw do smaku.
W górnej i dolnej części kieszeni ułóż plastry sera, pośrod ku jajka na twardo, a po bokach zioła. Zepnij. Mięso zrumień na oleju, przełóż do formy, podlej gorącą wodą i olejem. Piecz 40 min w 180°C. Pod pieczenia koniec posmaruj mio dem rozmieszanym z wodą.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie