Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą, czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, następnie ostrym nożem nacinamy wzdłuż tak, aby powstały 2 kieszenie.
Umyte morele kroimy. Połowę wpychamy do nacięć w schabie. Mięso ściskamy i nacieramy musztardą wymieszaną z żółtkiem, a potem układamy na natłuszczonej folii do pieczenia. Pozostałe morele mieszamy z grubo siekanymi orzechami i miodem, wykładamy na wierzch schabu. Folię luźno łączymy nad owocami.
Pieczemy około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC. Czas pieczenia zależy od grubości schabu. Następnie ostrożnie rozkładamy folię z wierzchu i dopiekamy schab jeszcze chwilę, by lekko zrumieniły się orzechy.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 2,70 zł.</strong>Źródło: Rewia