Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 629
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 988
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1987
Składniki
Schab marynujemy w białym winie,oliwie, przyprawach- jakie kto lubi( ja robię to dzień wcześniej i zostawiam na noc- nie jest to konieczne, ale wydaje mi się, że mięso jest wtedy bardziej kruche).Mięso kroimy w paseczki i smażymy.
Cebulę, pokrojone pieczarki, starta na tarce marchew dusimy na niewielkim ogniu, doprawiamy do smaku, co jakiś czas podlewamy bulionem. Dodajemy mięso, jeszcze chwilkę dusimy. Dekorujemy szczypiorkiem. Podajemy z kulkami ziemniaczanymi lub z ryżem.
Smacznego!