Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja "odświeżenia starego" schabowego.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 499
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 613
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 905
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 499
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 613
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 905
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem ,oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miski ,na talerz wysypujemy mąkę. Przygotowane kotlety panierujemy najpierw w mące ,następnie w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki ,smażymy na tłuszczu ze smażenia kotletów ,oprószamy pieprzem. Kotlety z jednej strony smarujemy musztardą. Paprykę kroimy na 5 mm paski ,układamy dookoła na kotlecie. W środku układamy pokrojoną na piórka cebulę. Na wierzchu układamy pieczarki ,a na nich pokrojony ser. Całość zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.