Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja "odświeżenia starego" schabowego.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 124
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem ,oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miski ,na talerz wysypujemy mąkę. Przygotowane kotlety panierujemy najpierw w mące ,następnie w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki ,smażymy na tłuszczu ze smażenia kotletów ,oprószamy pieprzem. Kotlety z jednej strony smarujemy musztardą. Paprykę kroimy na 5 mm paski ,układamy dookoła na kotlecie. W środku układamy pokrojoną na piórka cebulę. Na wierzchu układamy pieczarki ,a na nich pokrojony ser. Całość zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.