Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe z serowo-żurawinową wkładką"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1237
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Tosty rozdrobnić w malakserze na bardzo drobne okruszki. Kotlety opłukać, osuszyć i w każdym ostrym nożem wyciąć głęboką kieszonkę. Ser pociąć w plasterki lub kostkę. Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem.
Do kieszonek w kotletach włożyć po porcji sera i konfitury żurawinowej. Brzegi kotletów pospinać wykałaczkami. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Posypać mąką z obu stron. Zanurzyć w jajku i obtoczyć w okruszkach tostów.
Kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć 3-4 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerze wyłożone listkami roszponki. Udekorować pomidorkami.Źródło: Życie na gorąco