Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka korzenna"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Marynata: olej podgrzej, wymieszaj z miodem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Gdy marynata przestygnie, domieszaj czerwone wino, odstaw.
Mięso umyj, osusz i natrzyj solą. Ostrym nożem natnij w kratkę. W każdy powstały kwadracik wciśnij po goździku. Szynkę włóż do miski i zalej zimną marynatą. Przykryj, odstaw do lodówki na 12 godzin.
Obracaj mięso podczas marynowania. Szynkę przełóż do brytfanki, podlej 1/3 marynaty, piecz 40 minut w 200oC.
Zmniejsz temperaturę, polej szynkę powstałym sosem. Piecz kolejne 30 minut. Resztę marynaty zagotuj i podgrzewaj, aż powstanie gęsty sos. Posmaruj nim mięso i zapiekaj jeszcze przez 15 minut.Źródło: Naj