Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka po farmersku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Szynkę umyć, oczyścić z błon i nadmiaru tłuszczu, pokroić w sporą kostkę. Obsypać mąką, szybko obsmażyć w rondlu na silnie rozgrzanym oleju. Mięso wyjąć, na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w krążki cebulę. Dodać roztarty czosnek, podsmażyć.
Wlać do rondla szklankę wrzątku (może być też bulion albo wytrawne wino, jeśli potrawy nie będą jeść dzieci), zagotować. Mieszać drewnianą łyżką, zbierając dokładnie z dna rondla przypalone kawałeczki mięsa i cebuli. Starać się rozpuścić je w płynie.
Mięso włożyć do rondla, nakryć, dusić. Po kwadransie dodać krążki marchwi i pasternaka. Po 10 minutach dodać plastry bakłażana i cukinii, plasterki selera, grubo poszatkowaną kapustę, ćwiartki pomidora. Dusić jeszcze 30 minut, doprawić, posypać natką.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium