Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "W sakiewkach z kotletami schabowymi"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1118
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1118
Składniki
Płaty ciasta francuskiego rozwiń i pozostaw w pokojowej temperaturze na około 20 minut, aby rozmarzły. W tym czasie kurki oczyść, większe sztuki przetnij na pół. Natkę opłucz, posiekaj. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule. Dołóż grzyby, zmniejsz płomień, duś ok. 5 minut. Schab opłucz, osusz. Zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec oprósz solą i pieprzem.
Kurki wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Płaty ciasta potnij na 4 kawałki. Na środku każdego połóż kotlet schabowy i porcję duszonych kurek. Brzegi ciasta unieś do góry i mocno zlep nad farszem. Sakiewki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200oC. Podawaj np. z zielonym groszkiem.Źródło: Naj