Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "W sakiewkach z kotletami schabowymi"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 178
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Płaty ciasta francuskiego rozwiń i pozostaw w pokojowej temperaturze na około 20 minut, aby rozmarzły. W tym czasie kurki oczyść, większe sztuki przetnij na pół. Natkę opłucz, posiekaj. Cebule obierz, pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule. Dołóż grzyby, zmniejsz płomień, duś ok. 5 minut. Schab opłucz, osusz. Zrumień z obu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec oprósz solą i pieprzem.
Kurki wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Płaty ciasta potnij na 4 kawałki. Na środku każdego połóż kotlet schabowy i porcję duszonych kurek. Brzegi ciasta unieś do góry i mocno zlep nad farszem. Sakiewki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 20 minut w temp. 200oC. Podawaj np. z zielonym groszkiem.Źródło: Naj