Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Komosę ryżową opłucz i gotuj w 300 ml osolonej wody przez 10 minut. Zdejmij z gazu i zostaw pod przykryciem na kolejne 10 minut. Posiekaj boćwinę (oddzielnie łodygi i liście). Brokuły podziel na różyczki i ugotuj al dente.
Cebulę, czosnek i natkę posiekaj. Podsmaż cebulę z czosnkiem na oliwie na złoty kolor. Dodaj łodygi boćwiny i smaż, mieszając. Wlej wino, 3-4 łyżki wody, dopraw solą, pieprzem, bulionem i gotuj 8 minut. Następnie dodaj liście boćwiny, wymieszaj i zostaw pod przykryciem.
Dodaj gałkę muszkatołową i 2 łyżki soku z cytryny. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywno. Wymieszaj twaróg z żółtkami, serem tartym, komosą, brokułami, boćwiną i natką. Dopraw papryką i resztą soku z cytryny. Wmieszaj pianę z białek.
Piecz godzinę w 180°C. Pasztet wyjmij i pozostaw 10 minut w formie. Podawaj.Źródło: TV14