Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety w tym tygodniu za dużo czasu na gotowanie nie pozostaje, ale staramy się. Tym razem bardzo szybka propozycja na sycące danie, przy minimum "ruchów" w kuchni.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1566
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 682
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 272
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1566
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 682
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 272
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki (5 mm), układamy na spodzie naczynia żaroodpornego, oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z mlekiem i chrzanem, zalewamy ziemniaki. Kiełbasę nacinamy tylko z jednej strony, układamy na zalanych sosem ziemniakach, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 60 min w temperaturze 200°C,. Po tym czasie ściągamy folię, pieczemy 15 min w trybie termoobiegu. Podajemy ciepłe z ulubioną surówką.